ZAVRŠENE AKTIVNOSTI U PROJEKTU “SPORT ZA SVE” – UP.02.1.1.04.0088

20. listopada 2020. godine održana je posljednja aktivnost korisnika u sklopu projekta “Sport za sve” jedinstvene oznake UP.02.1.1.04.0088.

Projekt ja bio namijenjen uključivanju djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u zajednicu kroz sport.

Školski sportski savez Sisačko-moslavačke županije kao nositelj i Sisačko-moslavačka županija kao partner proveli su projekt pod nazivom „Sport za sve“ koji je sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je bio odabran za sufinanciranje u sklopu poziva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.
Planirana vrijednost projekta bila  je 1,000.000,00 kuna bespovratnih sredstava od čega Europska unija sufinancira iznos od 850.000,00 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe bilo  je 22 mjeseca. U projekt je bilo uključeno 250 učenika s područja Sisačko-moslavačke županije (OŠ Dvor, OŠ Gvozd, OŠ Vladimir Nazor Topusko, OŠ Glina, OŠ Katarina Zrinska Mečenčani, OŠ Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica, OŠ Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica, OŠ Jabukovac, OŠ Jasenovac i OŠ Rajić),  a koji su sudjelovali u obuci plivanja na bazenima u Sisku i Topuskom i upoznali su se  s ostalim vodenim sportovima. Za sve sudionike projekta organizirani su prijevoz i prehrana te je nabavljena potrebna oprema koja sadrži ručnik, kupači kostim/gaće, kapu i natikače za bazen. Također su osigurani i voditelji škole plivanja i pratnja za učenike.
Provedbom ovog projekta povećala se dostupnost besplatnih sportskih sadržaja za navedene učenike, njihova postignuća, omogućila se uspješnija socijalizacija te se smanjila njihova društvena isključenost i nepovoljni položaj. Velika je to dobrobit, kako za sudionike u projektu tako i za njihovu okolinu.
O veselju koje je ovaj projekt izazvao kod svih korisnika i  stečenim vještinama svjedoće i fotografije u galeriji.

 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije.