PROJEKT UP.02.1.1.08.0044 „ SPORT ZA SVE“

 

 

PROJEKT UP.02.1.1.08.0044 „ SPORT ZA SVE“  – Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u zajednicu kroz šport

Školski sportski savez Sisačko-moslavačke županije kao nositelj i Sisačko-moslavačka županija kao partner provode projekt pod nazivom „Sport za sve“ koji se sufinancira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je odabran za sufinanciranje u sklopu poziva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Ukupna vrijednost projekta je 1,000.000,00 kuna bespovratnih sredstava od čega Europska unija sufinancira iznos od 850.000,00 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe je 22 mjeseca. U projekt je  uključeno 250 učenika s područja Sisačko-moslavačke županije (OŠ Dvor, OŠ Gvozd, OŠ Vladimir Nazor Topusko, OŠ Glina, OŠ Katarina Zrinska Mečenčani, OŠ Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica, OŠ Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica, OŠ Jabukovac, OŠ Jasenovac i OŠ Rajić),  a koji sudjeluju u obuci plivanja na bazenima u Sisku i Topuskom, upoznaju se  s ostalim vodenim sportovima te će sudjelovati na Ljetnom sportskom kampu u trajanju od 7 dana. Za sve sudionike projekta organizirani su prijevoz i prehrana te je nabavljena potrebna oprema koja sadrži ručnik, kupači kostim/gaće, kapu i natikače za bazen. Također su osigurani i voditelji škole plivanja i pratnja za učenike.

Provedbom ovog projekta povećat će se dostupnost besplatnih športskih sadržaja za navedene učenike, njihova postignuća, omogućit će se uspješnija socijalizacija te će se smanjiti njihova društvena isključenost i nepovoljni položaj. Bit će to velika dobrobit, kako za sudionike u projektu tako i za njihovu okolinu smatraju u Školskom sportskom savezu Sisačko-moslavačke županije.

21. prosinca 2018. godine predsjednik Školskog sportskog saveza SMŽ potpisao je ugovor o provođenju projekta.

 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije.