ŠKOLSKA SPORTSKA NATJECANJA

Školski sportski savez Sisačko-moslavačke županije započeo je sa županijskim školskim sportskim natjecanjima za školsku godinu 2019./2020. još u listopadu 2019. godine. Posao je to koji će potrajati do kraja svibnja 2020. godine uz sudjelovanje oko 3500 učenika osnovnih i srednjih škola. Za sva natjecanja organiziraju prijevoz, prehranu, suđenje i sve ostalo potrebno, a organizacijski dio posla obavljaju predsjednik Saveza Josip Šimunović i poslovna tajnica Ljiljana Gavranović.

Obzirom da se približavaju Državna natjecanja za pobjedničke ekipe sa županijskih natjecanja,  podsjetit ćemo koja su sve natjecanja do sada održana.

Započeli su sa krosom 23.10.2019. godine  koji je održan u Kutini na terenima Sportskog centra Kutina. U odličnoj pripremi natjecanja su, osim Školskog sportskog saveza SMŽ, sudjelovali Sportski centar Kutina i Atletski klub Moslavina Kutina. Na natjecanju je sudjelovalo gotovo 400 učenika osnovnih i srednjih škola, pedesetak voditelja i tridesetak osoba u organizaciji i suđenju, a sve se  besprijekorno odvijalo. Natjecanje je otvorio i pobjednicima uručio medalje predsjednik Saveza Josip Šimunović. Na otvorenju je učenicima podršku dao i ravnatelj Sportskog centra Kutina Renato Habek.

Slijedeće natjecanje održano je 19.11.2019. na bazenu Športsko rekreacijskog centra Sisak. Radi se o plivanju za osnovne i srednje škole. Plivanje za osnovne škole je imalo uobičajen odaziv i dinamiku, ali je plivanje za srednje škole izazvalo poprilično zanimanja obzirom da se do sada nije održavalo te da se održalo u mješovitoj konkurenciji. Pobjednici ovog natjecanja već 27. i 28.siječnja putuju na Državno natjecanje. Želimo im puno uspjeha.

Natjecanje u šahu za osnovne škole održano je 29.11.2019. u prostorima Šahovskog društva Sisak.

Natjecanje u gimnastici  održano je 13.12.2019. u Osnovnoj školi Davorina Trstenjaka u Hrvatskoj Kostajnici.