Županijsko natjecanje u šahu za osnovne i srednje škole Sisačko-moslavačke županije

Stela Novak iz OŠ Viktorovac opisala je svoje dojmove s današnjeg natjecanja te je poslala puno fotografija, a fotografije je poslala i Lana Baić iz SŠ Novska.
Naše IPL novinarke i danas na djelu.
U srijedu, 25.10.2023. učenici osnovnih i srednjih škola bili su u Popovači gdje je održano županijsko natjecanje u šahu. Ugostila nas je OŠ Popovača. Domaćini su bili vrlo ljubazni i jako su se potrudili da se svi osjećaju dobrodošlo pa bi bilo super da budu stalni domaćin županijskoga natjecanja u šahu. Na ovom natjecanju sudjelovalo je puno osnovnih, ali i srednjih škola. Školski sportski savez SMŽ vodio nas je kroz prijave i otvorenje natjecanja, a zatim smo pogledali jedan lijepi filmić koji su napravili učenici Osnovne škole Popovača. Nakon što su pročitali pravila i posložili se za igru, krenulo je natjecanje. Za vrijeme natjecanja bilo je jako tiho kako bi igrači bili što koncentriraniji. Unatoč tome, bilo je i druženja, novih prijatelja…Čestitke svima koji su sudjelovali i sretno dalje na državnom natjecanju!
Na natjecanju su sudjelovale 33 ekipe odnosno 160 učenika, 25 voditelja, 4 suca, 20-tak volontera te organizatori i voditelji natjecanja iz Školskog sportskog saveza SMŽ.
Svim nazočnima lijepe riječi su uputili ravnatelj škole domaćina OŠ Popovača Dražen Mlakar, predsjednik ŠSS SMŽ Josip Šimunović i zamjenik gradonačelnika Popovače Lovro Miklaužić.
U odličnoj atmosferi odigrano je puno mečeva, a najuspješnija su bila školska sportska društva:
Djevojčice osnovnih škola
1. ŠSD MOSLAVAC – OŠ Popovača
2. ŠSD RIBARI – OŠ Braća Ribar Sisak
3. ŠSD ZORA – OŠ Zorke Sever Popovača
Dječaci osnovnih škola
1. ŠSD POLET – OŠ 22. lipnja Sisak
2. ŠSD VRBINA – OŠ Ivana Kukuljevića Sisak
3. ŠSD ZORA – OŠ Zorke Sever Popovača
Djevojke srednjih škola
1. ŠSD GIMNAZIJALAC – Gimnazija Sisak
2. ŠSD SREDNJOŠKOLAC – Srednja škola Novska
3. ŠSD TEHNIČAR – Tehnička škola Sisak
Mladići srednjih škola
1. ŠSD GIMNAZIJALAC – Gimnazija Sisak
2. ŠSD SREDNJOŠKOLAC – Srednja škola Novska
3. ŠSD VIKTOROVAC – Srednja škola Viktorovac Sisak
IPL novinarka Stela Novak